Enemmän kuin melontaa

Paddling är underbart, men visst finns det mer som är underbart? Vi på Nimix kan Åland, och här hittar ni lite inspiration på hur ni kan sätta guldkant på er Ålandssemester.

Äta

Åland har gott om högkvalitativa restauranger och flera av dem ligger nära någon strand som kan nås med kajak. Att få avsluta en dag på havet med att bli serverad en tre rätters middag, någon öl eller kanske bara en fika kan sätta extra guldkant på dagen. Några strandnära restauranger med goda möjligheter att lägga till med kajak som vi varmt kan rekommendera är Käringsund Resort & Conference, SmakbynRestaurang Q eller Bodegan i Käringsunds gästhamn. Kontakta restaurangerna för öppettider och bordsbokning.

Kalastus

Ehkä joku teidän seureessa haluaa kokeilla kalaonneaan? Lue lisää miten hankit kalastuskortin  Visit Alandin sivuilta.

Vandra

Ett lite annorlunda upplägg kan vara att kombinera paddlingen med en vandring. Kanske tycker du att det skulle vara skönt att röra på benen innan eller efter paddlingen? Åland erbjuder flera fina vandringsleder, och eftersom vattnet är ständigt närvarande ansluter de flesta lederna på ett eller flera ställen vid en lämplig strand att börja eller sluta vid. Ett sådant exempel är Sadelinleden som börjar/slutar vid Skarpnåtö brygga i norra Hammarland.

Du kan läsa mer om Ålands vandringsleder och stigar på Visit Ålands sidor.