Skärgården

Vilken sorts skärgård passar dig? Kanske har du aldrig paddlat förut och vill ta det lugnt och försiktigt? Kanske är du erfaren och vill ha lite utmaning? Vill du vara ute en vecka och hitta egna öar att tälta på?

Oavsett vad du är ute efter så har vi något att erbjuda. Åland har över 6700 öar, många gästhamnar och tack vare Nimix mobila uthyrning kan du nå mycket av detta. Vi har dessutom hållit på med detta sedan 1995, så vi känner skärgården från paddlarens perspektiv. Fråga oss gärna om hur just du ska lägga upp din rutt!

För att ge dig lite inspiration på vad som är möjligt har vi samlat lite exempel på hur du kan lägga upp din paddling.


Eckerö

Eckerö kommun på västra Åland erbjuder en fantastisk skärgård och är dessutom centrum för Nimix kajakuthyrning. Speciellt vill vi lyfta fram Käringsund som erbjuder en fin långgrund sandstrand att starta eller sluta vid som passar utmärkt för nybörjare. Käringsund kan ni även hitta restauranger och caféer där ni kan bjuda er själva på något gott efter paddlingen. Glöm inte att vi bjuder på utkörningen om ni utgår från Eckerö!

Upplev Eckerös hemsida hittar du mycket information om vad du kan göra i Eckerö.

Utgångspunkt från Mariehamn

För den som bor i Mariehamn kan det vara praktiskt att börja och sluta där.

Lugn och ro

Om du är ute efter tystnad och lugn är Ålands nordöstra skärgård passande. Här är det glest mellan båtarna såväl som gästhamnarna även under högsäsong.

Kobba klintar

Kobba klintar är ett populärt mål för båtburna ålänningar, som erbjuder vackra vyer och intressant historia. Sommartid har både gästhamn, ett café och museum i som är öppet. Dock är paddlingen inte den lättaste.

Äventyr

Den äventyrlige och erfarne paddlaren kan bege sig till Sälskärs fyr som ligger väldigt vackert i Ålands ytterskärgård. Obs! Detta är både väderberoende och bara för erfarna paddlare!

Den åländska hamnguiden

Den åländska hamnguiden samlar grundläggande hamninformation för de 70 gästhamnarna, gästbryggorna och naturhamnarna på Åland, samt hamnhistoria och förslag till aktiviteter, liksom bilder från hamnarna.

Mer än paddling

Ni kan även kombinera paddlingen med andra aktiviteter.


Men kom ihåg, det här är bara några få exempel, Åland har mycket mer att erbjuda! Fråga oss gärna om hur just du ska lägga upp din rutt!